90 éves csapatnap

  • Posted on: 16 January 2019
  • By: magyartenger

Csapatunk az idei évben ünnepli fennállásának 90. évfordulóját. Ezt az eseményt 2019. november 16-án (szombaton) egy nagyszabású, egész napos programsorozattal szeretnénk megünnepelni, melyre szeretettel várunk minden jelenlegi csapattagot és szüleit, valamint az öregcserkészeinket is.

További információk később ugyanezen a címen és a facebookon.

Fogadalomtétel

  • Posted on: 25 June 2018
  • By: magyartenger

Időpont: 2018. június 30. szombat
Helyszín: Siófok, Sarlós Boldogasszony Plébánia (Csotthon)
Gyülekező a pótpróbázóknak: 16.00 (Csotthon)
Gyülekező a fogadalmat tevőknek és a csapattagoknak: 18.15 (Csotthon)
Megjelenés: cserkészing + sötét alj, vagy csapatpóló + kcs nyakkendő + sötét alj, vagy ünneplő

Program vége: 20.30 körül

A SIÓFOKI CSERKÉSZET ÚJRAÉLESZTÉSE

  • Posted on: 12 June 2018
  • By: magyartenger

„Te egyedüli lélek vagy, aki valamiben a legjobb a világon. Ezért bízz magadban és találd meg azt a valamit, ami lekötelezve az emberiség javát szolgálja!”-

Siófokon a cserkészet történetének két szakaszáról beszélhetünk. Az első, a megalakulástól 1948-ig, majd a második negyvenegy év szünet utáni 1989-as újraélesztéstől, - reméljük nagyon sokáig.

A második szakasz kezdetének, nem lehet pontos időpontot adni. Illés Sándor tisztelendő atya a hittanos diákjaival olyan tevékenységet folytatott már 1988 - 89-es években, ami igen hasonlított a cserkészethez. Akkor még senkinek nem jutott eszébe, hogy amit 10-15 általános iskolás diák a hittan órákon kívül a tisztelendő atya irányításával végez, az Siófokon a cserkészet újraélesztés bölcsőjének tekinthető lesz idővel.

Tanyázás étkezés hozzájárulás

  • Posted on: 6 June 2018
  • By: magyartenger

Kedves Szülők és Cserkészek!

Kérjük, aki tud és szeretne, járuljon hozzá a kiscserkész TANYÁZÁS élelmezéséhez. Az internetes cím, amely alább található, egy szerkeszthető internetes táblázatot tartalmaz, amiben minden olyan élelmiszert feltüntettük, amikre felajánlásokat várunk.
Kérjük Önöket, hogy amennyiben tudják támogatni tanyázásunkat, akkor a megfelelő helyre írják be magukat, hogy a többi szülő is láthassa, mi az, amivel még senki sem készül.
Nem kell egy élelmiszert egy embernek elvállalni, ezt el sem várjuk. Ha a megadott mennyiség egy részét teszi ki a felajánlás, nekünk már az is nagyon nagy segítség! Sok kicsi sokra megy! Előre is hálásan köszönjük!

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1a7xGTydnC2lGfPiQymmWiOj0KpbYSD5Pjl6g8gYfsPg/edit#gid=0

Kiscserkész téli portya Balatonendréd

  • Posted on: 20 February 2018
  • By: magyartenger

Pénteken a cserkészotthonban találkoztunk egy kis indiánnal, akit Manapinak hívtak.

Utána bemutatta a törzsfőnököt, Csillagokat Számlálót és a némát, akinek nem volt neve. Ezután elmentünk az indiánotthonba, ahol megvacsoráztunk és Manapi meséje után lefeküdtünk aludni.

Másnap reggel ébredés után Alvó Bika reggeli tornáján vettünk részt. Ekkor kiderült, hogy a némát Bélának hívják, aki igazából Fingacsu törzsfőnök volt. Elmentek Csillagokat Számlálóval megfejteni a jóslatot. Reggeliztünk és közben megérkezett Ikina is. Ezt követően összekészítettük a táskáinkat, és elmentünk túrázni. Túra közben botokat kellett gyűjtenünk, hogy ezekből képet készítsünk, ami segít nekünk a jóslat megfejtésében.

Oldalak